Destan Sarpkaya of life, production and consumption

Sevdiğin işi yap önerisi emperyalist bir oyun mu?
5 min

http://plazaeylemplatformu.wordpress.com/2014/06/24/sevmek-namina/ adresindeki yazının eleştirisidir. Eleştirilen yazının özgünü İngilizce’dir ve bağlantıdaki sayfada belirtilmiştir.

Continue reading »
Street Slacktivism
3 min

The term street slacktivism sounds like an oxymoron at first but let me explain. First, for the unfamiliars, here is the definition of slacktivism by Oxford Dictionary[1]:

Continue reading »
Soldadito de Bolivia, Soldadito Boliviano
2 min

“Soldadito Boliviano” a poem by Nicolás Guillén.

Continue reading »
SEO'da Devrim: Google crawler javascript çalıştırmaya başlıyor
1 min

Search Engine Optimization (SEO) çalışmalarında son zamanlarda en çok uğraşılan konu JavaScript ile yaratılan içeriğin arama motorlarına gösterilmesiydi. Bunun nedeni donanımların güçlenip tarayıcıların JavaScript’i daha hızlı çalıştırabilmesiyle artık web sitelerinin yerini içeriği JavaScript ile dinamik oluşturan web uygulamalarının almış olmasıydı. Bunun yanında bir de tek sayfa uygulamaların (single page application) popülerleşmesi, web uygulaması kavramını piyasada iyice baskın konuma getirirken SEO işlerini de iyice zorlaştırmıştı.

Continue reading »
Qt5 Fresh HTML5 Project Building Problem
1 min

When create a new html5 project on Qt Creator with a fresh Qt SDK installment the build fails with following compilation error:

Continue reading »
Ölen maden işçilerinin arkasından konuşuyorum
2 min

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da çok sayıda işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazası ardından ülkenin ve halkın zavallılığı bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi. Kazada ihmal gün gibi ortada ancak konuşulanlar ve yorumlar “bu daha başlangıç iş başında ölüme devam” dedirtiyor, ne yazık.

Continue reading »
Solculara Net Cevaplar
1 min

Türkiye’deki solcuların matematiklerinin zayıf olduğunu çıkardım sonunda. Seçim barajının %10 olduğu bir ortamda kuruluşundan bu yana %5 bile alamamış siyasi partilerin amacı nedir? NEDİR? Nedenini geçtim ama bir şekilde senin oyun %5 bile değil, tarihinde yaklaşamamışsın bile, neden bu seçimde farklı olsun? Ne değişti, ne değiştirdin ki farklı olsun?

Continue reading »