Destan Sarpkaya of life, production and consumption

Gösteri Yapmak ve Polisle Çatışmak
1 min

Pek sever solcular sessiz kalmamayı, tepki koymayı. Sol yumrukları pek güçlüdür. Bu sefer değil ama bi’ dahaki sefere yumrukları faşistlerin suratına gülle gibi inecektir. Yeri gelir sokaklarda sel olur akar, yeri gelir polisin karşısında duvar olur dururlar. Hey maşallah bu yöntemlerle neleri yoluna koymuş, yoluna koyamasalar bile kaç yurttaşta bilinç uyandırmışlardır, ohooo sayamazsınız.

Continue reading »
Abartılmış Gerçeklik ve Gezi Parkı Uyanışı(!)
2 min

Olabildiğince kısa ve öz yazmak istiyorum o nedenle yanlış anlaşılma olmasın diye uzun açıklamalara giresim yok. Bu yazıda Türkiye solunun Gezi parkı “uyanışı” algısını eleştireceğim. Özellikle Gezi Parkı olaylarına sol kesim tarafından atfedilen değerin büyük bir yanılgı olduğunu belirterek başlamak isterim.

Continue reading »
Basın Açıklaması Gerçeği
1 min

Ne zaman ülkemde saçma sapan işler olsa, yalan yanlış kararlar alınsa hemen örgütler kendi aralarında konuşur tepkimizi koyalım, sessiz kalmayalım derler. Hatta gönülsüz üyeleri de şimdi tepki göstermezsek ne zaman göstereceğiz, sonra çok geç olacak diye ikna ederler.

Continue reading »
Satürn'ün Dünya'ya Yaklaşması İçimi Kıpır Kıpır Ediyor
1 min

Hepimiz biliriz doğum anımızda gezegelerin durumunun nasıl da kişiliğimizi ve kaderimizi etkilediğini! Doğduğumuz andan itibaren etkisi altında olduğumuz bu komşu gezenleri yaşamımızın bazı evrelerinde de baya ciddiye alırız!? Satürn olsun Venüs olsun Mars olsun baya ilgilidir bizim seks ve iş hayatımızla. Neyse uzatmayalım bakalım ne kadar ilgiliymişler.

Continue reading »
Biri Sola Söylesin Örgütler Bölünerek Çoğalmaz
1 min

En çok solcular bahseder örgütlenmeden, en çok da onlar beceremez. Hararetli sohbetlerde, duman altı odalarda memleketi “kurtarırken” örgütlenmenin önemi, nasıl yapılacağı konuşulur da konuşulur, örgütsüz hareketlerin dağılmasının kaçınılmaz olduğu falan ohooo hep konuşulur.

Continue reading »
phantomjs installation on lxc
0 min

Download phantomjs over phantomjs.org/download.html then untargz it. Then link it to your path in order to call phantomjs directly from console:

Continue reading »
Süperonline'a açık mektup: Veremediğiniz hizmet hakkında
2 min

Bugün hizmet@superonline.net adresine attığım maili buradan da açık mektup olarak yazıyorum ki Süperonline’da çalışan diğer arkadaşlar da okuyabilsin.

Continue reading »
Google'ın AngularJs'i
0 min

22-23 Kasım’da Yeditepe Üniversitesi’nde Özgür Web Teknolojileri günlerine katıldım. Google’ın AngularJs’i adlı oturumda AngularJs’i giriş seviyesinde anlatmaya çalıştım. Javascript geçmişi olanlar için genel bir fikir vermede başarılı olduğunu düşünüyorum. Orada yaptığım sunuma şu linkten ulaşılabilir.

Continue reading »